keskiviikko
helmi042015

Suomen Pankin rahamuseon Studia monetaria -yleisöluennot

"Rahamuseossa järjestetään noin kerran kuussa Studia monetaria  yleisöluentoja. Luentosarjan aiheet liittyvät Suomen Pankin toimialaan ja historiaan, ja luennoitsijat ovat alansa huippuasiantuntijoita. Luennot ovat yleistajuisia, eikä niiden seuraamiseen tarvita erityisiä taustatietoja. 

Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne pidetään tiistaisin klo 17.30–19.00 rahamuseossa osoitteessa Snellmaninkatu 2. Seuraa ilmoittelua rahamuseon tai Suomen Pankin verkkosivuilta."

Linkki verkkosivuille: http://www.rahamuseo.fi/fi/tietoa-museosta/studia-monetaria/

keskiviikko
joulu172014

Suomen Leijonan I luokan ritarimerkit Aimo Linkosalmelle ja Tuukka Talviolle

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari, tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt erillispäätöksellä Suomen Numismaattisen Yhdistyksen anomuksesta Suomen Leijonan I Luokan ritarimerkit varatuomari Aimo Tapio Linkosalmelle ja Rahakammion johtaja Pauli Tuukka Talviolle. Molemmat ovat tehneet vuosikymmenien ajan merkittävää työtä Suomen Numismaattisessa Yhdistyksessä ja ovat edelleen aktiivisia toimijoita numismatiikassa.

Varatuomari Aimo Linkosalmi on ansioitunut numismaattisessa järjestötoiminnassa jo kuudella vuosikymmenellä. Hän on toiminut usean vuoden ajan Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksessa sekä sen puheenjohtajana 14 vuotta. Linkosalmi on nykyään yhdistyksen kunniapuheenjohtaja. Hän toimii edelleen aktiivisesti yhdistyksessä ja vastaa muun muassa yhdistyksen kirjamyynnistä.

Rahakammion johtaja, dosentti Tuukka Talvio on työskennellyt lähes neljäkymmentä vuotta Kansallismuseossa ja on Suomen johtavia numismatiikan tutkijoita. Hän on myös päätoimittanut Suomen Numismaattisen Yhdistyksen Numismaattista Aikakauslehteä vuodesta 1990 lähtien. Talvio on toimittanut useita numismaattisia julkaisuja ja hän on osallistunut aktiivisesti yhdistyksen hallitustyöskentelyyn.

100-vuotisjuhlavuotenaan yhdistys on järjestänyt erilaisia tapahtumia ja palkinnut eri tavoin toiminnassaan mukana olevia vapaaehtoisia. Aimo Linkosalmelle ja Tuukka Talviolle syyskuussa 2014 myönnetyt Suomen Leijonan ensimmäisen luokan ritarimerkit luovutettiin Turun linnan raha- ja mitalikabinetin avajaisten yhteydessä lauantaina 13.12.2014.

 

Lisätiedot

Petteri Järvi
puheenjohtaja
Suomen Numismaattinen Yhdistys r.y.
puheenjohtaja@snynumis.fi
050 374 7868

keskiviikko
joulu102014

Vanhan Rahan Päivä Turun linnassa lauantaina 13.12.2014 klo 11–15 

Kiinnostaako raha? Pyöriikö nurkissasi sukulaisilta perittyjä vanhoja rahoja ja pohdit niiden arvoa? Tai haluaisitko lisätietoja vanhojen rahojen keräilystä? Jos vastasit kyllä, Vanhan Rahan Päivä on tarkoitettu juuri sinulle. 

Ohjelmassa on maksutonta vanhan rahan arviointia, myynnissä alan kirjallisuutta ja jaossa alan lehtiä.

Lapsille on tarjolla kolikkoja keräilyn aloittamiseen. Kuningattarenkamarissa pidetään kaksi aiheeseen liittyvää esitelmää.

 

Klo 12 Homeiset rahat ja pölyiset mitalit - Mitä on numismatiikka. Intendentti Petteri Järvi, Suomen Numismaattisen yhdistyksen puheenjohtaja.

Klo 13 Miten tunnistan väärennetyn Antiikin rahan? Professori Jyrki Muona.

 

Turun linnan raha- ja mitalikabinetti avataan yleisölle

Vanhan Rahan Päivänä avataan uudelleen myös Turun linnan raha- ja mitalikabinetti, johon kävijät pääsevät tutustumaan. Turun museokeskuksen numismaattiset kokoelmat alkoivat karttua jo heti museon perustamisen jälkeen. Åbo stads historiska museum, nykyinen Turun museokeskus, perustettiin 1881 ja perustavassa kokouksessa Fredric Rettig (vuodesta 1898 von Rettig) lahjoitti museolle Kustaa Vaasan Turussa lyöttämän hopeamarkan vuodelta 1556. Ensimmäinen raha- ja mitalikabinetti avattiin vuonna 1891.

 

Tervetuloa tutustumaan rahan kiehtovaan maailmaan ja arvokkaaseen historiaan! Tapahtumapäivänä 13.12. Turun linnaan vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Suomen Numismaattinen Yhdistys yhteistyössä Turun museokeskuksen ja Turun Numismaattisen Seuran kanssa. Suomen Numismaattinen Yhdistys on perustettu 1914 ja se on Pohjoismaiden suurin vanhojen rahojen tutkijoiden ja keräilijöiden yhdistys.

 

Lisätiedot

Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Petteri Järvi, intendentti
puh. 050 467 2006, petteri.jarvi@turku.fi 

 

www.turunmuseokeskus.fi 

lauantai
marras292014

Intendentti Petteri Järvi jatkaa Suomen Numismaattisen Yhdistyksen puheenjohtajana 2015-2016

Suomen Numismaattinen Yhdistys valitsi syyskokouksessaan 26.11.2014 puheenjohtajakseen kaudelle 2015-2016 intendentti Petteri Järven. Turkulainen Järvi on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2013.

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksen jäsenet valitaan kahden vuoden kaudelle siten, että joka toinen vuosi erovuorossa on kolme hallituksen kuudesta jäsenestä. Syyskokouksessa 2014 erovuorossa olivat hallituksen jäsenistä Kari Lamminen, Jyrki Muona ja Timo Helle, jotka kaikki kuitenkin valittiin jatkamaan hallituksessa vuosille 2015-2016.

Yhdistyksen hallituksesta eronneen Timo Mäenpään sijalle valittiin vuodelle 2015 hallitukseen Timo Konttinen. Vuonna 2015 Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat myös Marko Salonen ja Juha Hyötyläinen.

 

tiistai
kesä172014

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen 100-vuotisjuhlamitali

Kuva: Kurt PetterssonAinutlaatuinen mahdollisuus ostaa kuvanveistäjä Erkki Kannoston suunnittelema Suomen Numismaattisen Yhdistyksen 100-vuotisjuhlamitali. Mitali toimitetaan käsityönä tehdyssä pussissa.

Ae 160, Ar 20 kpl – näistä enää muutama kappale jäljellä!

 

Valetun taidemitalin koko 69 mm x 61 mm

pronssinen 80 €

hopeinen 200 €

 

TILAUSOHJE

Mitalia voi tilata yhdistyksen sihteeriltä, hintaan lisätään postituskulut.

sny@snynumis.fi tai 050 588 1105

Kuva: Andreas Thomasson

Kuvanveistäjä Erkki Kannosto yhdistyksen juhlaillallisella ravintola Sipulissa 24.5.2014:

”Ehkä haasteellisinta mitalitaiteen suunnittelussa on se miten mitataan aikaa.

 Ikkunallani on kököttänyt ainakin neljäkymmentä vuotta pieni reipas tinasotilas, joka ratsunsa selästä soittaa torvellaan hyökkäys käskyn. Nyt tämä reipas saksalais-sotilas seikkailee uuden ajan airueena vuonna 1914. Ensimmäisen maailmansodan kynnyksellä, kun suomalaiset keräilyn harrastajat päättävät perustaa yhdistyksen numismatiikan harrastajille Suomen Suuriruhtinaskunnassa.

 Kääntöpuolella keskiössä on kolme numismaatikkoa, joiden keskellä on tilan illuusio. Heidän tehtävänään on symbolisoida sosiaalista kanssakäymistä, vuorovaikutusta, intohimoa keräilyyn ja huutokauppoja, joissa tämän päivän kohteet vaihtavat omistajaansa. Vasemman puoleisen miehen sylissä oleva drakma  pöllönkuvineen kertoo Ateenasta ennen ajanlaskun alkua, mutta pöllö on myös viisauden ja tieteen symboli. Lattialla olevan lantti kasan päällä on taiteilijan nimikirjaimet E.K.”

Kuva: Andreas Thomasson

Page 1 ... 2 3 4 5 6 ... 7 Next 5 Entries »