sunnuntai
huhti122015

Suomen Numismaattinen Yhdistys hakee toiminnanjohtajaa

Petteri Järvi

23.4.2015

Suomen Numismaattinen Yhdistys hakee toiminnanjohtajaa

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen nykyinen toiminnanjohtaja on siirtymässä eläkkeelle. Yhdistys hakee hänelle seuraajaa.

Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat yhdistyksen päivittäisrutiinien hoitaminen, yhdistyksen rahaliikenteen hoito ja valvonta sekä huutokauppatoimintaan liittyvät tehtävät. Tällaisia tehtäviä ovat asiakaskontaktien luominen, kohteiden vastaanotto, kohteiden luokittelu, kohteiden valokuvaus ja myynnin ja markkinoinnin edistäminen.

Toiminnanjohtajalla on myös keskeinen rooli yhdistystoiminnassa. Hänen tulee hoitaa jäsenasioita, edistää yhdistyksen aatteellista toimintaa ja kansainvälisiä kontakteja sekä kirjoittaa artikkeleita. Yhdistyksen näkyvyydessä toiminnanjohtajalla on keskeinen rooli. Hän hoitaa kannanottoja ja mediakontaktointia. Toiminnanjohtaja vastaa myös yhdistyksen nettisivujen ylläpidosta ja päivittämisestä.

Toiminnanjohtajan tehtävien hoitaminen edellyttää perehtyneisyyttä numismatiikkaan, taloushallinnon osaamista sekä erinomaista organisointikykyä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää myös soveltuvaa koulutusta ja riittävää kielitaitoa. Perehtyneisyys järjestötoimintaan, hyvät sosiaaliset taidot sekä mediaosaaminen ovat eduksi.

Työn aloitus 1.8.2015 tai sopimuksen mukaan.

Työhakemus palkkatoiveineen tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen puheenjohtaja@snynumis.fi viimeistään 10.5.2015. Vain sähköpostitse lähetetyt määräaikaan mennessä saapuneet työhakemukset otetaan huomioon paikkaa täytettäessä.

Lisää tietoja asiasta antaa yhdistyksen puheenjohtaja Petteri Järvi (puheenjohtaja@snynumis.fi, p. 050 374 7868).

perjantai
helmi202015

Marko Salosen haastattelu Jean Sibelius -erikoiskolikoista

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksen jäsen Marko Salonen oli 18.2.2015 haastateltavana MTV3:n uutisissa Suomen Rahapajan Jean Sibelius -erikoiskolikoihin liittyen.

http://www.katsomo.fi/?progId=445056 

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/onko-erikoiskolikolla-rahallista-arvoa-nain-vastaa-kerailija/4796038

keskiviikko
helmi042015

Suomen Pankin rahamuseon Studia monetaria -yleisöluennot

"Rahamuseossa järjestetään noin kerran kuussa Studia monetaria  yleisöluentoja. Luentosarjan aiheet liittyvät Suomen Pankin toimialaan ja historiaan, ja luennoitsijat ovat alansa huippuasiantuntijoita. Luennot ovat yleistajuisia, eikä niiden seuraamiseen tarvita erityisiä taustatietoja. 

Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne pidetään tiistaisin klo 17.30–19.00 rahamuseossa osoitteessa Snellmaninkatu 2. Seuraa ilmoittelua rahamuseon tai Suomen Pankin verkkosivuilta."

Linkki verkkosivuille: http://www.rahamuseo.fi/fi/tietoa-museosta/studia-monetaria/

keskiviikko
joulu172014

Suomen Leijonan I luokan ritarimerkit Aimo Linkosalmelle ja Tuukka Talviolle

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari, tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt erillispäätöksellä Suomen Numismaattisen Yhdistyksen anomuksesta Suomen Leijonan I Luokan ritarimerkit varatuomari Aimo Tapio Linkosalmelle ja Rahakammion johtaja Pauli Tuukka Talviolle. Molemmat ovat tehneet vuosikymmenien ajan merkittävää työtä Suomen Numismaattisessa Yhdistyksessä ja ovat edelleen aktiivisia toimijoita numismatiikassa.

Varatuomari Aimo Linkosalmi on ansioitunut numismaattisessa järjestötoiminnassa jo kuudella vuosikymmenellä. Hän on toiminut usean vuoden ajan Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksessa sekä sen puheenjohtajana 14 vuotta. Linkosalmi on nykyään yhdistyksen kunniapuheenjohtaja. Hän toimii edelleen aktiivisesti yhdistyksessä ja vastaa muun muassa yhdistyksen kirjamyynnistä.

Rahakammion johtaja, dosentti Tuukka Talvio on työskennellyt lähes neljäkymmentä vuotta Kansallismuseossa ja on Suomen johtavia numismatiikan tutkijoita. Hän on myös päätoimittanut Suomen Numismaattisen Yhdistyksen Numismaattista Aikakauslehteä vuodesta 1990 lähtien. Talvio on toimittanut useita numismaattisia julkaisuja ja hän on osallistunut aktiivisesti yhdistyksen hallitustyöskentelyyn.

100-vuotisjuhlavuotenaan yhdistys on järjestänyt erilaisia tapahtumia ja palkinnut eri tavoin toiminnassaan mukana olevia vapaaehtoisia. Aimo Linkosalmelle ja Tuukka Talviolle syyskuussa 2014 myönnetyt Suomen Leijonan ensimmäisen luokan ritarimerkit luovutettiin Turun linnan raha- ja mitalikabinetin avajaisten yhteydessä lauantaina 13.12.2014.

 

Lisätiedot

Petteri Järvi
puheenjohtaja
Suomen Numismaattinen Yhdistys r.y.
puheenjohtaja@snynumis.fi
050 374 7868

keskiviikko
joulu102014

Vanhan Rahan Päivä Turun linnassa lauantaina 13.12.2014 klo 11–15 

Kiinnostaako raha? Pyöriikö nurkissasi sukulaisilta perittyjä vanhoja rahoja ja pohdit niiden arvoa? Tai haluaisitko lisätietoja vanhojen rahojen keräilystä? Jos vastasit kyllä, Vanhan Rahan Päivä on tarkoitettu juuri sinulle. 

Ohjelmassa on maksutonta vanhan rahan arviointia, myynnissä alan kirjallisuutta ja jaossa alan lehtiä.

Lapsille on tarjolla kolikkoja keräilyn aloittamiseen. Kuningattarenkamarissa pidetään kaksi aiheeseen liittyvää esitelmää.

 

Klo 12 Homeiset rahat ja pölyiset mitalit - Mitä on numismatiikka. Intendentti Petteri Järvi, Suomen Numismaattisen yhdistyksen puheenjohtaja.

Klo 13 Miten tunnistan väärennetyn Antiikin rahan? Professori Jyrki Muona.

 

Turun linnan raha- ja mitalikabinetti avataan yleisölle

Vanhan Rahan Päivänä avataan uudelleen myös Turun linnan raha- ja mitalikabinetti, johon kävijät pääsevät tutustumaan. Turun museokeskuksen numismaattiset kokoelmat alkoivat karttua jo heti museon perustamisen jälkeen. Åbo stads historiska museum, nykyinen Turun museokeskus, perustettiin 1881 ja perustavassa kokouksessa Fredric Rettig (vuodesta 1898 von Rettig) lahjoitti museolle Kustaa Vaasan Turussa lyöttämän hopeamarkan vuodelta 1556. Ensimmäinen raha- ja mitalikabinetti avattiin vuonna 1891.

 

Tervetuloa tutustumaan rahan kiehtovaan maailmaan ja arvokkaaseen historiaan! Tapahtumapäivänä 13.12. Turun linnaan vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Suomen Numismaattinen Yhdistys yhteistyössä Turun museokeskuksen ja Turun Numismaattisen Seuran kanssa. Suomen Numismaattinen Yhdistys on perustettu 1914 ja se on Pohjoismaiden suurin vanhojen rahojen tutkijoiden ja keräilijöiden yhdistys.

 

Lisätiedot

Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Petteri Järvi, intendentti
puh. 050 467 2006, petteri.jarvi@turku.fi 

 

www.turunmuseokeskus.fi 

Page 1 ... 2 3 4 5 6 ... 8 Next 5 Entries »