maanantai
kesä082015

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja on valittu

Tiedote

5.6.2015

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksen kokouksessa 3.6.2015 on yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi valittu Marko Salonen.

Marko Salonen on kerännyt rahoja 35 vuotta. Hän tuntee hyvin Suomen rahat ja on perehtynyt Venäjän ja Ruotsin rahoihin, antiikin rahoihin, kultarahoihin sekä laaja-alaisesti myös muihin numismatiikan alueisiin.

Salonen on ollut Suomen Numismaattisen Yhdistyksen toiminnassa mukana aktiivisesti viime vuodet. Hän on toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä vuodesta 2014 lähtien ja osallistunut yhdistyksen huutokauppatoiminnan ja erityisesti verkkohuutokaupan kehittämiseen.

Salosella on taustalla kansainvälinen ura YK:n, Naton ja Finpron palveluksessa. Hänen koulutustaustansa on kansainvälinen ja käsittää useita tutkintoja talouden ja tekniikan aloilta.  Salonen puhuu sujuvasti englantia, venäjää ja saksaa ja ymmärtää myös useita muita kieliä.

Marko Salonen aikoo Suomen Numismaattisen Yhdistyksen toiminnanjohtaja keskittyä erityisesti yhdistyksen aatteellisen toiminnan, huutokauppatoiminnan sekä yhdistyksen jäsenten palvelun kehittämiseen.

Marko Salonen aloittaa työskentelynsä Suomen Numismaattisen Yhdistyksen palveluksessa 1.8.2015.

Lisätiedot

Petteri Järvi, puheenjohtaja

050 374 7868, puheenjohtaja@snynumis.fi

sunnuntai
huhti122015

Suomen Numismaattinen Yhdistys hakee toiminnanjohtajaa

Petteri Järvi

23.4.2015

Suomen Numismaattinen Yhdistys hakee toiminnanjohtajaa

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen nykyinen toiminnanjohtaja on siirtymässä eläkkeelle. Yhdistys hakee hänelle seuraajaa.

Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat yhdistyksen päivittäisrutiinien hoitaminen, yhdistyksen rahaliikenteen hoito ja valvonta sekä huutokauppatoimintaan liittyvät tehtävät. Tällaisia tehtäviä ovat asiakaskontaktien luominen, kohteiden vastaanotto, kohteiden luokittelu, kohteiden valokuvaus ja myynnin ja markkinoinnin edistäminen.

Toiminnanjohtajalla on myös keskeinen rooli yhdistystoiminnassa. Hänen tulee hoitaa jäsenasioita, edistää yhdistyksen aatteellista toimintaa ja kansainvälisiä kontakteja sekä kirjoittaa artikkeleita. Yhdistyksen näkyvyydessä toiminnanjohtajalla on keskeinen rooli. Hän hoitaa kannanottoja ja mediakontaktointia. Toiminnanjohtaja vastaa myös yhdistyksen nettisivujen ylläpidosta ja päivittämisestä.

Toiminnanjohtajan tehtävien hoitaminen edellyttää perehtyneisyyttä numismatiikkaan, taloushallinnon osaamista sekä erinomaista organisointikykyä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää myös soveltuvaa koulutusta ja riittävää kielitaitoa. Perehtyneisyys järjestötoimintaan, hyvät sosiaaliset taidot sekä mediaosaaminen ovat eduksi.

Työn aloitus 1.8.2015 tai sopimuksen mukaan.

Työhakemus palkkatoiveineen tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen puheenjohtaja@snynumis.fi viimeistään 10.5.2015. Vain sähköpostitse lähetetyt määräaikaan mennessä saapuneet työhakemukset otetaan huomioon paikkaa täytettäessä.

Lisää tietoja asiasta antaa yhdistyksen puheenjohtaja Petteri Järvi (puheenjohtaja@snynumis.fi, p. 050 374 7868).

perjantai
helmi202015

Marko Salosen haastattelu Jean Sibelius -erikoiskolikoista

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksen jäsen Marko Salonen oli 18.2.2015 haastateltavana MTV3:n uutisissa Suomen Rahapajan Jean Sibelius -erikoiskolikoihin liittyen.

http://www.katsomo.fi/?progId=445056 

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/onko-erikoiskolikolla-rahallista-arvoa-nain-vastaa-kerailija/4796038

keskiviikko
helmi042015

Suomen Pankin rahamuseon Studia monetaria -yleisöluennot

"Rahamuseossa järjestetään noin kerran kuussa Studia monetaria  yleisöluentoja. Luentosarjan aiheet liittyvät Suomen Pankin toimialaan ja historiaan, ja luennoitsijat ovat alansa huippuasiantuntijoita. Luennot ovat yleistajuisia, eikä niiden seuraamiseen tarvita erityisiä taustatietoja. 

Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne pidetään tiistaisin klo 17.30–19.00 rahamuseossa osoitteessa Snellmaninkatu 2. Seuraa ilmoittelua rahamuseon tai Suomen Pankin verkkosivuilta."

Linkki verkkosivuille: http://www.rahamuseo.fi/fi/tietoa-museosta/studia-monetaria/

keskiviikko
joulu172014

Suomen Leijonan I luokan ritarimerkit Aimo Linkosalmelle ja Tuukka Talviolle

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari, tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt erillispäätöksellä Suomen Numismaattisen Yhdistyksen anomuksesta Suomen Leijonan I Luokan ritarimerkit varatuomari Aimo Tapio Linkosalmelle ja Rahakammion johtaja Pauli Tuukka Talviolle. Molemmat ovat tehneet vuosikymmenien ajan merkittävää työtä Suomen Numismaattisessa Yhdistyksessä ja ovat edelleen aktiivisia toimijoita numismatiikassa.

Varatuomari Aimo Linkosalmi on ansioitunut numismaattisessa järjestötoiminnassa jo kuudella vuosikymmenellä. Hän on toiminut usean vuoden ajan Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksessa sekä sen puheenjohtajana 14 vuotta. Linkosalmi on nykyään yhdistyksen kunniapuheenjohtaja. Hän toimii edelleen aktiivisesti yhdistyksessä ja vastaa muun muassa yhdistyksen kirjamyynnistä.

Rahakammion johtaja, dosentti Tuukka Talvio on työskennellyt lähes neljäkymmentä vuotta Kansallismuseossa ja on Suomen johtavia numismatiikan tutkijoita. Hän on myös päätoimittanut Suomen Numismaattisen Yhdistyksen Numismaattista Aikakauslehteä vuodesta 1990 lähtien. Talvio on toimittanut useita numismaattisia julkaisuja ja hän on osallistunut aktiivisesti yhdistyksen hallitustyöskentelyyn.

100-vuotisjuhlavuotenaan yhdistys on järjestänyt erilaisia tapahtumia ja palkinnut eri tavoin toiminnassaan mukana olevia vapaaehtoisia. Aimo Linkosalmelle ja Tuukka Talviolle syyskuussa 2014 myönnetyt Suomen Leijonan ensimmäisen luokan ritarimerkit luovutettiin Turun linnan raha- ja mitalikabinetin avajaisten yhteydessä lauantaina 13.12.2014.

 

Lisätiedot

Petteri Järvi
puheenjohtaja
Suomen Numismaattinen Yhdistys r.y.
puheenjohtaja@snynumis.fi
050 374 7868

Page 1 ... 2 3 4 5 6 ... 8 Next 5 Entries »