torstai
kesä252015

Suomen Numismaattinen Yhdistys on mukana Antiikki Habitare -messuilla 

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään Antiikki Habitare -tapahtuma muotoiluun ja sisustukseen keskittyvien Habitare-messujen yhteydessä 10.9.–13.9.2015. Antiikki Habitare on antiikin, vintagen ja vanhan taiteen myyntitapahtuma.

Suomen Numismaattinen Yhdistys on mukana Antiikki Habitaressa perjantaista sunnuntaihin. Yhdistys tuo tapahtuman ohjelmaan numismatiikkaa käsitteleviä puheenvuoroja ja tarjoaa messukävijöille maksutonta vanhojen rahojen, mitalien ja muiden numismaattisen esineiden arviointia 11.–13.9.

Yhdistyksen puheenvuorot

perjantai 11.9. klo 15

Antti Heinonen, Euroopan keskuspankin setelijohtaja(1998–2008): Tapio Wirkkalan setelisarja

 

lauantai 12.9. klo 15

Petteri Järvi, intendentti, SNY:n puheenjohtaja: Homeiset rahat ja pölyiset mitalit. Mitä oikein on numismatiikka?

 

sunnuntai 13.9. klo 15

Marko Salonen, SNY:n toiminnanjohtaja: Rahojen keräily ja keräilyarvo. Mitä pöytälaatikosta voi löytyä?

 

Numismaattisten kohteiden arviointi

osastolla 2 c 81

11.–13.9. klo 15.30–17.30

 

Lisätietoja Antiikki Habitaresta:

www.antiikkitapahtuma.fi  

tiistai
kesä162015

Antti Heinosen teoksia voi ladata Suomen pankin sivuilta  

Yhdistyksen setelikerhon vetäjän, Euroopan keskuspankin seteliosaston entisen johtajan Antti Heinosen kirjoittamia teoksia voi ladata Suomen pankin verkkosivuilta maksutta.

Voit ladata teokset oheisista linkeistä:

Viimeiset markat (päivitetty versio) http://www.suomenpankki.fi/fi/julkaisut/muut_julkaisut/Pages/Viimeiset_markat.aspx.

Ensimmäiset eurot

http://www.suomenpankki.fi/fi/julkaisut/muut_julkaisut/Pages/ensimmaiset_eurot.aspx.

The First euros

http://www.suomenpankki.fi/en/julkaisut/muut_julkaisut/Pages/the-first-euros.aspx

maanantai
kesä082015

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja on valittu

Tiedote

5.6.2015

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksen kokouksessa 3.6.2015 on yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi valittu Marko Salonen.

Marko Salonen on kerännyt rahoja 35 vuotta. Hän tuntee hyvin Suomen rahat ja on perehtynyt Venäjän ja Ruotsin rahoihin, antiikin rahoihin, kultarahoihin sekä laaja-alaisesti myös muihin numismatiikan alueisiin.

Salonen on ollut Suomen Numismaattisen Yhdistyksen toiminnassa mukana aktiivisesti viime vuodet. Hän on toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä vuodesta 2014 lähtien ja osallistunut yhdistyksen huutokauppatoiminnan ja erityisesti verkkohuutokaupan kehittämiseen.

Salosella on taustalla kansainvälinen ura YK:n, Naton ja Finpron palveluksessa. Hänen koulutustaustansa on kansainvälinen ja käsittää useita tutkintoja talouden ja tekniikan aloilta.  Salonen puhuu sujuvasti englantia, venäjää ja saksaa ja ymmärtää myös useita muita kieliä.

Marko Salonen aikoo Suomen Numismaattisen Yhdistyksen toiminnanjohtaja keskittyä erityisesti yhdistyksen aatteellisen toiminnan, huutokauppatoiminnan sekä yhdistyksen jäsenten palvelun kehittämiseen.

Marko Salonen aloittaa työskentelynsä Suomen Numismaattisen Yhdistyksen palveluksessa 1.8.2015.

Lisätiedot

Petteri Järvi, puheenjohtaja

050 374 7868, puheenjohtaja@snynumis.fi

sunnuntai
huhti122015

Suomen Numismaattinen Yhdistys hakee toiminnanjohtajaa

Petteri Järvi

23.4.2015

Suomen Numismaattinen Yhdistys hakee toiminnanjohtajaa

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen nykyinen toiminnanjohtaja on siirtymässä eläkkeelle. Yhdistys hakee hänelle seuraajaa.

Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat yhdistyksen päivittäisrutiinien hoitaminen, yhdistyksen rahaliikenteen hoito ja valvonta sekä huutokauppatoimintaan liittyvät tehtävät. Tällaisia tehtäviä ovat asiakaskontaktien luominen, kohteiden vastaanotto, kohteiden luokittelu, kohteiden valokuvaus ja myynnin ja markkinoinnin edistäminen.

Toiminnanjohtajalla on myös keskeinen rooli yhdistystoiminnassa. Hänen tulee hoitaa jäsenasioita, edistää yhdistyksen aatteellista toimintaa ja kansainvälisiä kontakteja sekä kirjoittaa artikkeleita. Yhdistyksen näkyvyydessä toiminnanjohtajalla on keskeinen rooli. Hän hoitaa kannanottoja ja mediakontaktointia. Toiminnanjohtaja vastaa myös yhdistyksen nettisivujen ylläpidosta ja päivittämisestä.

Toiminnanjohtajan tehtävien hoitaminen edellyttää perehtyneisyyttä numismatiikkaan, taloushallinnon osaamista sekä erinomaista organisointikykyä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää myös soveltuvaa koulutusta ja riittävää kielitaitoa. Perehtyneisyys järjestötoimintaan, hyvät sosiaaliset taidot sekä mediaosaaminen ovat eduksi.

Työn aloitus 1.8.2015 tai sopimuksen mukaan.

Työhakemus palkkatoiveineen tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen puheenjohtaja@snynumis.fi viimeistään 10.5.2015. Vain sähköpostitse lähetetyt määräaikaan mennessä saapuneet työhakemukset otetaan huomioon paikkaa täytettäessä.

Lisää tietoja asiasta antaa yhdistyksen puheenjohtaja Petteri Järvi (puheenjohtaja@snynumis.fi, p. 050 374 7868).

perjantai
helmi202015

Marko Salosen haastattelu Jean Sibelius -erikoiskolikoista

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen hallituksen jäsen Marko Salonen oli 18.2.2015 haastateltavana MTV3:n uutisissa Suomen Rahapajan Jean Sibelius -erikoiskolikoihin liittyen.

http://www.katsomo.fi/?progId=445056 

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/onko-erikoiskolikolla-rahallista-arvoa-nain-vastaa-kerailija/4796038