Entries by SNY (35)

tiistai
touko312016

Suomen Numismaattinen Yhdistys ry. osallistuu Turun keskiaikaisille markkinoille 30.6.−3.7.2016.

Yhdistys myy koko tapahtuman ajan numismaattista kirjallisuutta ja keskiaikaisia rahoja omassa myyntikojussaan Brinkkalan talon porttikäytävän vieressä vanhalla suurtorilla.

 Yhdistys järjestää sunnuntaina lisäksi numismaattisen seminaarin Vanhalla Raatihuoneella kello 13:00–16:00, jonne ovat kaikki tervetulleita.

SUNNUNTAI 3.7.2016

Kello 13:00 Juha Halén (Suomen Numismattinen Yhdistys ry., Helsinki):
Venäläiset keskiaikaiset tipparahat.

Kello 14:00 dos. Tuukka Talvio (Kansallismuseo, Helsinki):
Rahanlyönnin alku Turussa Eerik Pommerilaisen aikana.

Kello 15:00 FM Eeva Jonsson (Numismatiska forskningsgruppen, Tukholma):
Rahanlyönti Turussa 1453–1558 ja kun Turusta tuli valtakunnan suurin rahapaja.

Tervetuloa!

 

torstai
loka222015

Nettihuutokauppa 3 alkaa vuoden 2016 alussa.


Nettihuutokaupan 2 tulokset ovat täältä nähtävissä

lauantai
loka032015

Radiohaastattelu: Ruotsin setelit ja numismatiikka

Haastateltavana: Suomen Numismaattisen Yhdistyksen puheenjohtaja Petteri Järvi.

 

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6268531

lauantai
syys052015

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen toinen nettihuutokauppa  9.9.–4.10.2015

Huutokauppa alkaa keskiviikkona 9.9. kello 18:00.

Tarjolla on paljon eriä, hyväkuntoisia suomalaisia rahoja,

seteleitä ja useita muita mielenkiintoisia kohteita.

Huutokauppaan pääsee osallistumaan kotisivullemme

http://www.snynumis.fi/ tulevan linkin kautta 9.9. lähtien.

tiistai
syys012015

Aarteita pöytälaatikossa? 

Antiikki-messuilla arvioidaan vanhoja rahoja, arvokoruja ja osakekirjoja

Antiikki-messuilla 10.–13.9. Messukeskuksessa voi arvioittaa muun muassa hallussaan olevia vanhoja rahoja, mitaleita ja kunniamerkkejä. Arviointia tekevät Suomen Numismaattisen Yhdistyksen jäsenet.

”Numismaatikot keräävät kolikoita, seteleitä, kunniamerkkejä, mitaleita, poletteja ja tilapäisiä maksuvälineitä”, kertoo Suomen Numismaattisen Yhdistyksen tuore toiminnanjohtaja Marko Salonen. Monet keräilijät erikoistuvat tietyn aihepiirin tai aikakauden tai maantieteellisen alueen esineistöön. Monet heistä harrastavat myös historiaa, sijoittamista sekä taidehistoriaa. ”Osa heistä syventyy oman alueensa aihepiiriin jopa niin, että kyse on jo numismaattisesta tutkimuksesta”, Salonen jatkaa. Monen intohimoisen keräilijän kokoelma onkin ollut perustana eri museoiden kokoelmille.

Kaupallinen, historiallinen vai vain tunnearvo?

Numismaatikko arvioi esineestä muun muassa esineen kunnon, harvinaisuusasteen, historiallisen arvon, keräilyarvon sekä kaupallisen arvon. ”Sama raha voi kunnosta riippuen olla jopa satoja kertoja arvokkaampi kuin vastaava huonokuntoinen raha”, Salonen toteaa. Jollakin esineellä voi olla sen luonteen vuoksi vain tunnearvo, mutta se on silti omistajalleen tärkeä.

Rahat, mitalit ja kunniamerkit voivat olla hyvinkin arvokkaita. Kallein yhdistyksen huutokaupassa myyty raha on ollut arvoltaan 100 000 euroa, sen lisäksi on ollut kymmeniä tuhansia euroja maksaneita kohteita. ”Nämä ovat kuitenkin todella harvinaisia”, Salonen toteaa ja jatkaa ”sen sijaan arviointiin tuodaan melko paljon arvokkaita esineitä ja pieniä aarteita löytyy lähes päivittäin”, Salonen mainitsee. Hän kannustaakin aina selvittämään pöytälaatikoista löytyneiden tai jäämistöstä vastaan tulleiden esineiden arvon. ”Yhdistyksellämme on Suomen parhaat asiantuntijat, joista saa luotettavan arvion numismaattisten kohteiden nykyarvosta”, Salonen kertoo.

Tuo aarteesi Antiikki-messuille

Antiikki-tapahtumassa arvioidaan kävijöiden tuomia numismaattisia kohteita, osakekirjoja ja obligaatioita sekä arvokoruja. Veloituksettomat arvioinnit tehdään Antiikki-tapahtuman arviointipisteessä (osasto 2c81), lähellä Artsi-ohjelmalavaa. Päivittäin, perjantaista sunnuntaihin, klo 12–13.30 Dessein Oy:n asiantuntijat arvioivat vanhoja arvokoruja, klo 13.30–15.30 Suomen Osakekeräilijät ry:n jäsenet arvioivat osakekirjoja ja klo 15.30–17.30 Suomen Numismaattisen Yhdistyksen jäsenet arvioivat numismaattisia kohteita.

Lisätietoja Antiikki-tapahtumasta:

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com.

Antiikki – antiikin, vintagen ja vanhan taiteen tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä samaan aikaan Habitare-sisustusmessujen, ArtHelsinki-nykytaiteen tapahtuman, valaistusalan ValoLight-tapahtuman ja laadukkaan kuvan ja äänen HifiExpon kanssa 10.–13.9.2015. www.antiikkitapatuma.fi / www.habitare.fi / www.arthelsinki.com /#habitare2015 / facebook.com/habitare.

Kuvia aiheesta saatavilla: http://mediabank.messukeskus.com/